POLÍTICA
Política 08/05/2013

Monago: "Avui es demana un dèficit a la carta i demà un finançament a la carta"

El president d'Extremadura insisteix a rebutjar un repartiment asimètric de l'objectiu de dèficit, que ha titllat d'"engany per a les autonomies que han complert"

Marc Toro
1 min

Barcelona"Avui es demana un dèficit a la carta i demà un finançament a la carta". D'aquesta manera ha rebutjat, un cop més, el president de la Junta d'Extremadura, José Antonio Monago, un repartiment asimètric dels objectius del dèficit entre comunitats autònomes, que ha titllat "d'engany per a les comunitats que han complert". "No estic d'acord amb l'asimetria perquè ningú m'ha explicat una balança que mesuri les particularitats de cadascú amb objectivitat", ha afirmat durant l'esmorzar organitzat aquest dimecres pel Fòrum Europa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president extremeny ha defensat que totes les comunitats tinguin el mateix objectiu de dèficit i ha recordat que "així es va acordar el 2012 per part del govern central socialista". En aquest sentit, ha assegurat: "La meva posició en relació amb l'objectiu de dèficit és la mateixa que tenia als anys noranta l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, el control del dèficit públic ha de tenir algunes compensacions".

Així com Monago ha presumit de presidir la comunitat autònoma amb el menor nivell de dèficit d'Espanya, s'ha queixat de l'elevada pressió fiscal a què està sotmesa Extremadura i ha assegurat que el seu govern abaixarà els impostos

Atac a les comunitats que no compleixin

El president extremeny s'ha mostrat partidari de criticar aquelles comunitats que no compleixen, però ha rebutjat que des de Catalunya s'assenyali Extremadura com a no complidora. "Estic d'acord a criticar aquells que reben, però aquells que reben i després es gasten més del que reben", ha afirmat Monago, i ha afegit: "Això és Andalusia i no Extremadura, així que apuntin bé el tir". En aquest sentit, ha assegurat que Catalunya i Extremadura "dues són cares d'una mateixa moneda".

stats