Política 08/11/2013

Duran: "Farem el ridícul si som incapaços d'arribar a un acord ampli sobre la consulta"

El líder d'Unió garanteix el suport d'Unió als pressupostos i lamenta que s'hagi recuperat l'impost de successions

Oriol March
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida durant la reunió de l'executiva de CiU.

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, assegura en la seva carta web setmanal dirigida a la militància que "farem alguna cosa més que el ridícul si som incapaços d'establir un acord ampli sobre la proposta del contingut i sobre la data de la consulta". Duran creu, malgrat tot, que es parla "massa públicament" sobre aquest aspecte i considera que el president de la Generalitat, Artur Mas, "té raó" quan proposa mantenir en baix perfil aquest debat. "Pel que sembla, no tothom li fa cas", afegeix Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dimecres, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va assegurar que per "qüestions logístiques" la consulta no es podria fer abans de l'octubre del 2014.

"No és cert que Unió hagi proposat una o més preguntes, o aquesta o una altra, o que hagi plantejat fer la consulta al setembre del 2014. Va bé que mediàticament hi hagi qui s'hi entretingui, però no té res a veure amb la realitat. Unió ha dit simplement que el contingut de la consulta que defensem i la seva data s'han de decidir amb el màxim consens possible en el si de la comissió del dret a decidir i en les converses bilaterals que el president de la Generalitat ha de dur a terme reservadament, quan ho cregui oportú, amb els líders dels partits de les forces parlamentàries", apunta el cap de files de CiU al Congrés.

Pel que fa als pressupostos de la Generalitat que el Govern ha confeccionat amb ERC, Duran garanteix el suport dels democristians als comptes, però no s'està de recordar que ell estava en contra de recuperar l'impost de successions. "Un cop coneguda la reforma, espero que sigui realment i extraordinàriament temporal".

stats