Política 06/11/2013

La consulta no podrà organitzar-se abans de l'octubre del 2014 per dificultats logístiques

La vicepresidenta Ortega anuncia que no hi haurà temps de fer-la en paral·lel al referèndum escocès si Rajoy no facilita l'ús d'instruments com el cens electoral

Ara
1 min
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en la sessió de control al Govern, aquest dimecres al Parlament / ACN

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha anunciat aquest dimecres al programa 'El Polièdric' de Catalunya Informació que la consulta sobiranista a Catalunya no podrà organitzar-se abans –com a mínim– de l'octubre del 2014, per dificultats logístiques, si l'executiu de Mariano Rajoy no facilita l'ús d'instruments com el cens electoral. Això faria impossible que pogués coincidir la consulta amb el referèndum escocès del 18 de setembre de l'any vinent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el supòsit que l'estat espanyol autoritzés el referèndum, ha indicat, tot seria més senzill i es podria disposar dels instruments electorals habituals, cosa que no obligaria a endarrerir la consulta. Però si Rajoy es negués –com de fet ja ha deixat clar més d'un cop– a cedir la competència per convocar un referèndum, el Govern podria buscar el camí de la llei de consultes que el Parlament aprovarà en els propers mesos. Aquesta via, però, pot ser recorreguda pel PP al Tribunal Constitucional. Si Rajoy tolerés la consulta dins el marc de la llei catalana, la Generalitat hauria de desplegar tots els instruments electorals pel seu compte, i és aquí on caldria més temps, com a mínim fins al mes d'octubre de l'any vinent.

stats