Política 11/03/2015

Monedero, a Barcelona: "Com vols que siguem un enemic de Catalunya si és casa nostra?"

"No volem que ningú se'n vagi, allò que cal fer és sembrar les bases perquè tothom se senti a gust en aquesta aventura compartida que es diu Espanya", assegura el dirigent de Podem

Efe
2 min
REGULARITZACIÓ 
 Monedero va cobrar 425.150 euros per assessorar governs llatinoamericans.

BarcelonaEl dirigent de Podem Juan Carlos Monedero ha afirmat avui: "Catalunya és la nostra casa", davant les critiques de sectors sobiranistes que els acusen de ser "un enemic de Catalunya", a la vegada que ha evitat pronunciar-se sobre si recolzarien un bloc sobiranista a les eleccions del 27-S. Monedero ha realitzat aquestes declaracions durant una visita a Barcelona, on ha participat en la presentació del llibre 'Momentum', d'Orencio Osuna. El dirigent de Podem s'ha preguntat: "Com vols que siguem un enemic de Catalunya si Catalunya és la nostra casa?" i ha qualificat de "vella política" l'intent de presentar-los com "enemics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Monedero ha considerat "adversaris" a aquells que "condemnen la ciutadania de Catalunya a serveis públics dolents, a tenir problemes amb la sanitat i l'educació i que utilitzen excuses per intentar ocultar la seva mala gestió econòmica". En ser preguntat per si formarien part d'una possible majoria sobiranista després de les eleccions autonòmiques del 27 de setembre, ha contestat: "Ja veurem el que diu el poble de Catalunya".

"No volem que ningú se'n vagi, allò que cal fer és sembrar les bases perquè tothom se senti a gust en aquesta aventura compartida que es diu Espanya", ha explicat Monedero, a més de reafirmar el seu compromís amb una "Espanya plural en una Espanya de pobles".

Viatge polèmic

Monedero també ha comentat l'incident ocorregut el passat dia 3 i fet públic ahir en les xarxes socials, a través d'un vídeo, on es veu un nebot de l'extresorer del PP Álvaro Lapuerta que li pregunta en un avió procedent de Suïssa sobre les causes del seu viatge. El dirigent de Podem ha explicat que tornava de participar en una ponència en Nacions Unides i ha lamentat: "Hi ha gent que se segueixen creient senyorets i que poden importunar a qualsevol ciutadà, és un detall anecdòtic sense més importància que la tristesa que dóna".

El dirigent de Podem ha realitzat aquestes declaracions en la presentació del llibre d'Orencio Osuna, en un acte en el qual també han participat la líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, el periodista Enric Juliana i entre el públic es trobava l'empresari Jaume Roures.

stats