Política08/09/2015

Junqueras veu "clarament minoritàries" entre l'empresariat català les opinions de Bonet i Rosell

El líder d'ERC considera que la cancellera Angela Merkel no ha parlat de la independència de Catalunya

Acn

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junquras, ha apuntat que les opinions sobre el procés de Joan Rosell (CEOE) i Josep Lluís Bonet (Cambra de Comerç d'Espanya i Freixenet) són minoritàries en el món empresarial. "Em limito a recordar que és una opinió clarament minoritària, perquè l'opinió extramajoritària va just en sentit contrari", ha dit Junqueras a TVE després que ambdós qüestionessin la viabilitat econòmica d'un estat català. Sobre les declaracions d'Angela Merkel i David Cameron, el republicà ha remarcat que Merkel no es va referir en concret a la possibilitat d'una Catalunya independent, i ha afegit que no hi ha cap tractat que estableixi que se l'expulsaria de la UE.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha assegurat que Rosell i Bonet són dos empresaris "destacats i respectables", però ha apuntat que hi ha un manifest de patronals i cambres de comerç catalanes que s'ha expressat "just en sentit contrari" del que opinen el president de la CEOE i el de Freixenet.

Cargando
No hay anuncios

Merkel i la independència de Catalunya

Sobre les declaracions que han fet dirigents de països europeus com Angela Merkel, s'ha limitat a dir que ell mai ha sentit parlar Merkel de la independència de Catalunya, sinó fer declaracions sobre el respecte a la integritat territorial, que ell comparteix. "Però també és evident que la integritat dels estats mai pot estar per sobre del dret democràtic dels ciutadans a decidir el seu futur. En allò que ha dit hi coincideixo, i en allò que no ha dit, també", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, ha demanat deixar que siguin els ciutadans els que opinin i ha insistit que no hi ha cap tractat o directiva que especifiqui que Catalunya quedaria fora de la UE. El republicà també ha defensat que els resultats del 27-S s'han de comptar en escons, perquè són eleccions, i ha reclamat que es respecti el resultat que surti.

Pel que fa a la corrupció, ha opinat que és "perfectament compatible estar a favor de la independència i en contra de la corrupció", i ha criticat que s'intenti "identificar una opció política amb un comportament" que li fa, ha dit, "fàstic". Ha assegurat que ERC està en contra de la corrupció i que el seu comportament "l'avala". Per això ha demanat que tota irregularitat sigui perseguida i que s'acabi no només amb els que "es corrompen", sinó també amb els que "persegueixen la corrupció com un instrument polític, només quan els convé i només quan afecta els altres".