Política 14/06/2019

Junqueras repetirà com a candidat a la presidència d'ERC

Els republicans votaran a la tardor la nova direcció del partit

Ara
1 min
Junqueras repetirà com a candidat a la presidència d'ERC

BarcelonaOriol Junqueras es torna a postular per ser president d'ERC. Segons ha avançat l'ACN, el candidat ja hauria decidit presentar-se altra vegada per liderar els republicans. Aquest juliol es compleixen quatre anys del mandat de Junqueras i Marta Rovira, que és l'actual secretària general, i els estatuts fixen que és el límit per renovar la direcció. La data fixada per a la votació és el 15 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras encara no ha anunciat als militants la seva intenció de repetir en el càrrec, però la maquinària interna dels republicans ja es posa en marxa. El termini per presentar candidatures encara no està obert, però la convocatòria formal no trigarà gaire a anunciar-se. Quan es formalitzi, el consell nacional del partit confirmarà les dates del congrés.

Un cop escollits els líders del partit començarà el període de discussió i renovació dels documents ideològics i estatutaris, que està previst que surtin el 30 de novembre. Segons les bases actuals dels republicans, aquestes decisions internes s'haurien de prendre al juliol, quan fa quatre anys que Junqueras i Rovira encapçalen el partit, però les eleccions i el complex panorama polític han fet que la votació es demori alguns mesos.

stats