POLÈMICA ENTRE POLICIES
Política 11/03/2013

ICV acusa Camacho d'alimentar la polèmica dels Mossos per "tapar les vergonyes" del PP

Laia Ortiz creu que Manel Prat hauria hagut de plegar no ara, sinó després dels incidents en el desallotjament de la plaça Catalunya o per l'ús de bales de goma

Efe
2 min
La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, en la roda de premsa d'aquest dilluns. / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha acusat aquest dilluns la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, de presentar-se com a "víctima" i d'alimentar "polèmiques" per "tapar les vergonyes" del seu partit, i l'ha instat a donar explicacions sobre el seu comportament. En roda de premsa després de l'executiva del partit, Ortiz s'ha referit així a la decisió de Sánchez-Camacho de renunciar a l'escorta dels Mossos, tasca que ha encomanat al Cos Nacional de Policia, arran d'unes informacions sobre la presumpta presència del cotxe del director de la policia catalana prop del domicili del director de Método 3.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortiz ha criticat que la dirigent popular es presenti com una "víctima", alimenti "polèmiques" i faci "bullir l'olla" amb l'objectiu de "tapar les vergonyes" del seu partit com, ha dit, són el cas Bárcenas o el fet que no posés a disposició de la policia o de la justícia el contingut de la seva conversa amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, que va ser gravada per Método 3. En aquest context, la també diputada d'ICV al Congrés ha invitat Sánchez-Camacho a donar explicacions sobre el seu comportament i a preocupar-se dels problemes dels catalans: "ens sembla esperpèntic aquest capítol d'un fulletó en el qual Camacho es presenta com a víctima sense donar explicacions sobre el seu comportament en tot aquest procés".

La dirigent d'ICV ha opinat, a més, que els catalans no entendran que es gastin "tantes energies" per parlar dels "problemes" de la líder del PP quan, ha recalcat, els catalans volen que s'abordi l'atur i la corrupció. "Aquests són els problemes dels ciutadans, no si un cotxe estava a un quilòmetre o a un quilòmetre i mig d'una seu", ha afirmat, pel que ha fet una crida a no avivar polèmiques que interessen alguns polítics per no parlar dels "problemes reals".

Respecte a la dimissió del director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, que ha reclamat avui Sánchez-Camacho, Ortiz ha precisat que aquest hauria d'haver abandonat el seu càrrec després dels incidents en el desallotjament de la plaça Catalunya o per l'ús de "bales de goma en manifestacions": "aquests són els motius", ha recalcat.

stats