Política 19/10/2017

L'Estat augmenta el nombre d'agents de la Guàrdia Civil als ports, aeroports i autopistes catalanes

El ministre de Foment atribueix el "lleuger" augment de passatges de l'AVE Barcelona-Madrid a la fuga d'empreses de Catalunya

Ara
1 min
La ciutat que no dorm mai

BarcelonaEl ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha explicat aquest dijous que, encara que no hi ha un pla específic de contingència per protegir les infraestructures de transport de l'Estat a Catalunya –en previsió d'una hipotètica declaració unilateral d'independència–, s'han adoptat mesures per garantir el normal funcionament de ports, aeroports i autopistes. Malgrat això, el fet d'estar en alerta 4 sobre 5 de terrorisme, i que tot just fa dos mesos de l'atac a les Rambles, ja havia fet augmentar el nombre de forces de seguretat en aquests punts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la Serna ha detallat que el desplegament que ha fet el ministeri de l'Interior de guàrdies civils en infraestructures que es consideren crítiques com l'aeroport del Prat és "per garantir el funcionament d'aquests serveis públics i la seguretat de les persones".

Més passatgers a l'AVE

El ministre també ha reconegut que s'ha produït un “lleuger” augment de viatgers a l'AVE Madrid-Barcelona, i que pot tenir a veure amb les conseqüències del trasllat de seus socials d'empreses des de Catalunya fins a la capital com a conseqüència de l'1-O. "És l'única explicació raonable, perquè és fàcilment constatable que hi ha hagut un descens molt significatiu de les reserves i l'ocupació hotelera", ha apuntat.

stats