Política23/09/2015

Sis economistes de prestigi demanen la dimissió de Linde per alertar d'un 'corralito'

Jordi Galí, Albert Marcet, Ramon Marimon, Gerard Padró, Xavier Sala i Martín i Jaume Ventura denuncien a l'ARA que els comentaris del governador del Banc d'Espanya en què alertava d'un 'corralito' són "extremadament imprudents"

Ara

BarcelonaDilluns el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, va alertar d'un possible 'corralito' corralito' a Catalunya en el cas que el país sigui independent. Les polèmiques declaracions de Linde van generar una pluja de crítiques a Catalunya, on es considera que formen part de l'estratègia de la por del govern espanyol i els partits unionistes. Aquest dimecres, un grup de sis economistes de prestigi han demanat la dimissió de Linde per les seves declaracions. Ho han fet mitjançant un posicionament públic a través de l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text que han signat els economistes Jordi Galí, Albert Marcet, Ramon Marimon, Gerard Padró, Xavier Sala i Martín i Jaume Ventura és el següent:

Cargando
No hay anuncios

"Com a economistes especialitzats en temes d'estabilitat macroeconòmica/financera, i preocupats per l'economia espanyola, volem demanar la dimissió immediata de Luis María Linde com a governador del Banc d'Espanya. Els seus comentaris sobre la possibilitat d'un 'corralito' són extremadament imprudents, tenen òbviament una motivació política, entren en conflicte amb la seva missió i poden desestabilitzar tot el sistema bancari espanyol. Els banquers centrals no han d'influenciar les decisions dels votants, la seva tasca és promoure l'estabilitat financera".

  • Jordi Galí, professor d'investigació i director de CREI, catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra.
  • Albert Marcet, professor d'investigació ICREA, Institut d'Anàlisi Econòmica, CSIC.
  • Ramon Marimon, professor d'economia, European University Institute. Exsecretari d'Estat de Política Científica.
  • Gerard Padró, professor d'economia, London School of Economics.
  • Xavier Sala i Martín, professor d'economia, Universitat de Colúmbia.
  • Jaume Ventura, professor d'investigació CREI i catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra.