Política 23/09/2015

Sis economistes de prestigi demanen la dimissió de Linde per alertar d'un 'corralito'

Jordi Galí, Albert Marcet, Ramon Marimon, Gerard Padró, Xavier Sala i Martín i Jaume Ventura denuncien a l'ARA que els comentaris del governador del Banc d'Espanya en què alertava d'un 'corralito' són "extremadament imprudents"

Ara
1 min
El governador del Banc d’Espanya  creu que calen “reformes addicionals” per blindar la recuperació.

BarcelonaDilluns el governador del Banc d'Espanya, Luis María Linde, va alertar d'un possible 'corralito' corralito' a Catalunya en el cas que el país sigui independent. Les polèmiques declaracions de Linde van generar una pluja de crítiques a Catalunya, on es considera que formen part de l'estratègia de la por del govern espanyol i els partits unionistes. Aquest dimecres, un grup de sis economistes de prestigi han demanat la dimissió de Linde per les seves declaracions. Ho han fet mitjançant un posicionament públic a través de l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text que han signat els economistes Jordi Galí, Albert Marcet, Ramon Marimon, Gerard Padró, Xavier Sala i Martín i Jaume Ventura és el següent:

"Com a economistes especialitzats en temes d'estabilitat macroeconòmica/financera, i preocupats per l'economia espanyola, volem demanar la dimissió immediata de Luis María Linde com a governador del Banc d'Espanya. Els seus comentaris sobre la possibilitat d'un 'corralito' són extremadament imprudents, tenen òbviament una motivació política, entren en conflicte amb la seva missió i poden desestabilitzar tot el sistema bancari espanyol. Els banquers centrals no han d'influenciar les decisions dels votants, la seva tasca és promoure l'estabilitat financera".

  • Jordi Galí, professor d'investigació i director de CREI, catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra.
  • Albert Marcet, professor d'investigació ICREA, Institut d'Anàlisi Econòmica, CSIC.
  • Ramon Marimon, professor d'economia, European University Institute. Exsecretari d'Estat de Política Científica.
  • Gerard Padró, professor d'economia, London School of Economics.
  • Xavier Sala i Martín, professor d'economia, Universitat de Colúmbia.
  • Jaume Ventura, professor d'investigació CREI i catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra.
stats