Política 04/09/2014

L'Institut Cervantes d'Holanda cancel·la la presentació de 'Victus', d'Albert Sánchez Piñol, a Utrecht

L'ARA ha parlat amb l'escriptor, que lamenta els fets i assegura que l'ambaixada ha cancel·lat l'acte per "por que es polititzés"

Ara
1 min
Torna Sánchez Piñol

BarcelonaL'ambaixada espanyola a Holanda ha vetat la presentació del llibre 'Victus', que l'autor Albert Sánchez Piñol havia de fer a l'Institut Cervantes d'Utrecht aquest dijous, segons informa el diari holandès 'NRC'. Així ho ha confirmat l'ARA, que ha parlat amb l'autor. "Van trucar de l'ambaixada per dir-me que cancel·laven l'acte perquè tenien por que es polititzés", ha reconegut Sánchez Piñol. L'escriptor ha emplaçat l'ambaixada a donar explicacions, i ha lamentat els fets. "És molt trist que passin aquestes coses", ha dit, perquè es tracta "d'un acte cultural, literari".

Els mateixos diaris holandesos informen que l'ambaixada hauria atribuït la decisió al fet que es tracta d'una conferència "sensible", sobretot perquè es produeix dies abans de la Diada i a falta de poques setmanes per a la consulta del 9-N, tal com recull un altre mitjà, 'NOS'.

L'editora de Sánchez Piñol, Juliette van Wersch, ha afirmat al diari 'NRC' que "una conversa pública entre un autor i el seu traductor es va boicotejar des de l'estranger". "És un assumpte seriós, que tendeix a la censura", ha dit la responsable de l'editorial, que ha afegit que és "lamentable i incomprensible" aquest fet.

De moment, la conferència s'ajorna 'sine die'. L'escriptor ha dit a l'ARA que s'ajorna "fins que es calmin les coses". Sánchez Piñol sí que va presentar aquest dimecres la seva novel·la a Amsterdam, en un acte organitzat pel Diplocat, el servei de diplomàcia catalana.

stats