Política 09/05/2018

Llarena cita com a testimoni la secretària judicial dels escorcolls del 20 de setembre

El jutge sol·licita la gravació de les càmeres de la conselleria i la relació de mossos presents

Ara
2 min
Llarena cita com a testimoni la secretària judicial dels escorcolls del 20 de setembre

BarcelonaEl jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha citat com a testimoni el 16 de maig la secretària judicial que va ser present als escorcolls del 20 de setembre i que va haver de deixar la conselleria d'Economia sortint per un teatre adjunt a l'edifici. L'ha proposat Andreu Van den Eynde, advocat del vicepresident destituït Oriol Junqueras. L'endemà també compareixeran davant del jutge més testimonis, aquesta vegada proposats per la lletrada del president d'Òmnium, Jordi Cuixart. L'advocada Marina Roig cita una treballadora de la conselleria que va assistir als fets del 20 de setembre i dos testimonis més. Tots ells estan citats a partir de les 10 del matí. A les declaracions també hi podria haver la fiscalia i les parts.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge també sol·licita la gravació de les càmeres de seguretat del vestíbul de la conselleria de les 7.30 h del 20 de setembre a la 1 h del 21 de setembre i sol·licita als Mossos d'Esquadra que facilitin la relació dels agents –a través del seu número d'identificació TIP– per tal d'aclarir quants i quins agents van estar prestant servei el dia dels escorcolls a Economia. En una interlocutòria de l'Audiència Nacional, la magistrada Carmen Lamela va afirmar que durant els escorcolls del 20 de setembre només hi va haver dos mossos a la conselleria d'Economia i que no van rebre "cap suport més".

A més, Llarena demana al jutjat número 13 de Barcelona que enviï al Suprem una relació amb les diligències d'entrada i registre practicades fins ara. Així mateix, sol·licita a Telefónica que lliuri informació sobre clients que tenien assignades IP des de l'1 de gener fins al 31 de maig de 2017 i informació d'alguns usuaris registrats que apareixen en informes policials en relació amb les pàgines del referèndum (pactepelreferendum.cat, referèndumcatalunya.cat i catalanreferendum.eu).

stats