Política23/03/2012

Manifestació a Barcelona contra les agressions al català a Mallorca

Més d'un miler de persones es concentren per denunciar la política "genocida" del Govern Balear que presideix el popular José Ramón Bauzá

Pere Martí

BarcelonaUnes 1.500 persones s'han concentrat aquest vespre als Jardinets de Gràcia de Barcelona per protestar contra les agressions lingüístiques que està duent a terme el Govern Balear amb diverses iniciatives legals destinades a esborrar el català de l'espai públic balear. La majoria dels assistents eren mallorquins que resideixen a Catalunya, però també nombrosos principatins, que han secundat la crida feta per l'entitat Illencs pel català, amb el lema "Aturem l'extermini del català a les Illes".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La concentració també ha servit per donar suport a Jaume Bonet, que fa 23 dies que està en vaga de fam, i per fer una crida a participar en la manifestació que l'Obra Cultural Balear farà aquest diumenge a Palma, a la qual assistiran nombrosos representants de forces polítiques, tant de les Illes com també del Principat. En els propers dies està previst que s'afegeixi Tomeu Amengual a fer també vaga de fam.