Política29/07/2019

Rivera cessa dos crítics de l'executiva de Cs i proposa Lorena Roldán com a nova portaveu

El líder del partit reforça el seu control i reivindica la gent "lleial" al projecte

Germán Aranda

MadridEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha presentat avui al consell nacional els nous 22 membres proposats per l'executiva del partit, entre els quals hi haurà la nova líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán, que passarà a ser portaveu de l'executiva. Al consell ha plantejat prescindir de crítics com Fernando Maura i Orlena de Miguel, i reforçar a més el seu control a més amb la incorporació d'Ángel Garrido, José Ramón Bauzá i Joan Mesquida, així com els recents "fitxatges" Edmundo Bal o Sara Jiménez.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder del partit ha defensat que vol gent "lleial" i que sempre hi ha "democràcia" al partit, però que s'ha de compartir un projecte comú, un concepte que ha tornat a il·lustrar dient que Cs és un partit de "molts afluents que desemboquen en un mateix mar".

Cargando
No hay anuncios

En un to més relaxat que en les últimes intervencions, Rivera ha mantingut en el discurs d'obertura del consell nacional les al·lusions al "pla Sánchez" i a la idea que amb Podem es volia "repartir Espanya com un motí", però ho ha fet amb menys insistència, un to de veu molt més suau i prioritzant la idea d'enfortir el seu partit i de convertir-lo en una formació "de govern".

Rivera ha lamentat que el país passa per "un moment d'incertesa" i ha reivindicat Cs com una formació que posi "llum, una llum taronja" a la política espanyola. "No hem parat de créixer", ha defensat Rivera recordant que al Congrés han passat de 32 a 57 diputats.

Cargando
No hay anuncios

El seu partit serà, ha asseverat, "partit de govern a Espanya aviat", i ha criticat de Sánchez i el PSOE "que es llancen de cap a pactar amb els que volen liquidar Espanya". En aquest sentit, ha esmentat el PSN i el seu pacte amb "Batasuna" a Navarra, parlant d'EH-Bildu com dels "que volen annexionar Navarra al País Basc".

Cargando
No hay anuncios

Les referències al "populisme" i al "separatisme" i la proximitat de Sánchez amb aquestes forces han tornat a ser l'element vertebrador del seu discurs. "Si als populistes i als separatistes no els agraden les nostres polítiques, és senyal que estem fent bé alguna cosa", ha defensat Rivera, que ha parlat també de "defensar les butxaques" dels espanyols en relació a la seva proposta de poca pressió fiscal. "Tothom que no vulgui el pla Sánchez, que vingui a aquesta casa, la casa comuna del sentit comú", ha dit.

No ha fet, en canvi, cap esment explícit a les recents desercions al partit (l'última, la del diputat Francisco de la Torre), ni tampoc s'ha referit al pacte de Ciutadans amb la ultradreta de Vox per a la investidura de Fernando López Miras a Múrcia, que es podria reproduir a la Comunitat de Madrid.