POLÍTICA
Política07/07/2013

Lucena: "El pacte PSC-PSOE dóna tanta autonomia com la independència"

El portaveu parlamentari del PSC defensa les bondats de la reforma constitucional acordada dissabte amb els barons del PSOE

Ara

Barcelona"El pacte constitucional PSOE-PSC donarà a Catalunya gairebé tanta autonomia com una Catalunya independent, i sense trencar res". Ho afirma el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, en declaracions al programa 'Via Lliure' de RAC1, en què ha defensat les bondats del document acordat a Granada entre tots els barons del PSOE en el que ve a ser l'oferta de l'esquerra espanyola per reformar la Constitució, de manera que introdueixi algun element federalitzant a l'estat de les autonomies.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lucena ha deixat clar que ell també creu, com Pere Navarro, que "la reunió d'ahir PSOE-PSC passarà a la història de Catalunya i d'Espanya". "Cap constitució de cap país 'seriós' inclou l'escissió d'un dels seus territoris", ha etzibat en referència al fet que el document no reconegui a Catalunya el dret a l'autodeterminació.

Cargando
No hay anuncios

Federalisme 'light'

El document aprovat aquest dissabte a Granada per tots els barons del PSOE incorpora alguns elements federalitzants a l'estat autonòmic. Reconeix el principi d'ordinalitat en el finançament, és a dir, que cap territori pot perdre posicions en recursos per càpita un cop repartida la solidaritat –com passa ara–, si bé també deixa clar que l'Estat no està obligat a complir-ho. La reforma constitucional dels socialistes no reconeix que Catalunya sigui una nació ni el dret a decidir, però aposta pel blindatge de les competències autonòmiques.