Política30/05/2013

L'Audiència Nacional ordena que es bloquegin els comptes de Bárcenas a Suïssa

La secció quarta penal de l'alt tribunal estima el recurs del PSOE de València contra la postura del jutge Pablo Ruz

Efe

MadridL'Audiència Nacional ha ordenat al jutge del cas Gürtel, Pablo Ruz, que demani a les autoritats suïsses el bloqueig de tots els comptes de l'extresorer del PP Luis Bárcenas al país helvètic. També vol que reclami informació sobre els moviments que Bárcenas va fer a través d'un compte a Suïssa a nom de Luis F.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secció quarta penal de l'Audiència estima, d'aquesta manera, a través d'una interlocutòria, el recurs del PSOE de València, acusació popular en la causa, en què apel·lava la decisió de Ruz de no ampliar la comissió rogatòria a Suïssa en dos aspectes: demanar el bloqueig dels comptes de Bárcenas i reclamar els moviments que va fer l'extresorer en un compte titularitat de Luis F.

Cargando
No hay anuncios

La Fiscalia Anticorrupció va preguntar a Bárcenas, en la seva declaració davant el jutge sobre, Luis Fraga, nebot del fundador del PP, Manuel Fraga, i amic de l'extresorer.

El jutge va rebutjar demanar el bloqueig, a l'espera de conèixer la informació de les autoritats suïsses sobre el bloqueig que ja va ordenar dels comptes de Bárcenas i del seu apoderat, Iván Yáñez, però la sala creu que Ruz només va reclamar la congelació dels comptes per a Yánez, i no per a l'extresorer.

Cargando
No hay anuncios

L'audiència creu pertinent demanar a Suïssa que es bloquegin els comptes de Bárcenas en dos bancs, Dresdner Bank i Lombard Odier, on, segons va explicar el mateix extresorer al jutge, va arribar a acumular 38 milions d'euros.