CANVI DE CICLE
Política14/02/2014

Manos Limpias denuncia els 33 jutges catalans que van donar suport a la consulta

El sindicat ultra afirma que el manifest que van presentar és una "falta de respecte i acatament a la Constitució"

Efe

MadridEl sindicat ultra Manos Limpias ha presentat aquest divendres una denúncia contra els 33 jutges catalans que han signat un manifest en el qual donen suport a la legalitat de la consulta a Catalunya, en considerar que han comès una infracció disciplinària molt greu per "falta de respecte i acatament a la Constitució". En la denúncia presentada davant el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Manos Limpias entén que la declaració dels magistrats no està emparada pel dret a la llibertat d'expressió i de manifestació.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per contra, els 33 jutges catalans van fer públic un manifest pel dret a decidir en què defensen la legalitat de la consulta sobiranista "a l'actual marc constitucional" i "interpretat a la llum de la normativa internacional". Entre els signants hi figuren Montserrat Comas, que va ser vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) entre 2001 i 2008 i expresidenta de l'Observatori de Violència de Gènere; els dos instructors del cas Palau, Juli Solaz i Josep Maria Pijuan; jutges d'instrucció com Josep Maria Miquel Porres i Josep Niubó, i el magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal.

Cargando
No hay anuncios

Segons Manos Limpias, tots els càrrecs públics, "i amb molt més motiu els components del poder judicial", estan obligats a acatar la Constitució i "aquest manifest suposa, atacar, trencar l'ordenament jurídic i per descomptat, la seva màxima llei, que és la Constitució".