CANVI DE CICLE
Política 14/02/2014

Manos Limpias denuncia els 33 jutges catalans que van donar suport a la consulta

El sindicat ultra afirma que el manifest que van presentar és una "falta de respecte i acatament a la Constitució"

Efe
1 min
El manifest dels jutges defensa la legitimitat internacional de la consulta

MadridEl sindicat ultra Manos Limpias ha presentat aquest divendres una denúncia contra els 33 jutges catalans que han signat un manifest en el qual donen suport a la legalitat de la consulta a Catalunya, en considerar que han comès una infracció disciplinària molt greu per "falta de respecte i acatament a la Constitució". En la denúncia presentada davant el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Manos Limpias entén que la declaració dels magistrats no està emparada pel dret a la llibertat d'expressió i de manifestació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per contra, els 33 jutges catalans van fer públic un manifest pel dret a decidir en què defensen la legalitat de la consulta sobiranista "a l'actual marc constitucional" i "interpretat a la llum de la normativa internacional". Entre els signants hi figuren Montserrat Comas, que va ser vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) entre 2001 i 2008 i expresidenta de l'Observatori de Violència de Gènere; els dos instructors del cas Palau, Juli Solaz i Josep Maria Pijuan; jutges d'instrucció com Josep Maria Miquel Porres i Josep Niubó, i el magistrat de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal.

Segons Manos Limpias, tots els càrrecs públics, "i amb molt més motiu els components del poder judicial", estan obligats a acatar la Constitució i "aquest manifest suposa, atacar, trencar l'ordenament jurídic i per descomptat, la seva màxima llei, que és la Constitució".

stats