POLÍTICA
Política12/04/2012

Mas-Colell augura que una Catalunya independent seria, com a mínim, tan pròspera com l'actual

El conseller d'Economia respon a les declaracions de la delegada del govern espanyol a Catalunya

Ara / Acn

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha augurat que una Catalunya amb estat propi seria, com a mínim, tan pròspera com l'actual, perquè la seva fortalesa econòmica i capacitat d'exportació farien que continués sent igual de competent.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El responsable econòmic del Govern ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio en resposta a la delegada del govern estatal, María de los Llanos de Luna, que va dir fa uns dies que en aquest hipotètic cas, Catalunya seria l'estat més pobre de la Unió Europea.

Cargando
No hay anuncios

A banda, Mas-Colell ha avisat que les retallades econòmiques poden portar Catalunya als nivells d'estat del benestar de fa deu anys, és a dir, "una mica més modest", al seu parer. Segons l'opinió de Mas-Colell, el que va dir la delegada del govern estatal a Catalunya era més "una amenaça" que una realitat, en el sentit que l'Estat "vetaria" Catalunya a la UE si volgués ser independent. El titular d'Economia creu que el país té prou fortalesa econòmica per seguir sent competent en una hipotètica situació d'estat propi.