CARTA DE MAS ALS LÍDERS MUNDIALS
Política02/01/2014

Lucena: "Els països seriosos interpretaran la carta de Mas com una cosa exòtica"

El portaveu parlamentari del PSC vaticina que la missiva farà que "els Reis li portin carbó a Mas si segueix fent coses com aquesta"

Acn

BarcelonaEl portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha criticat aquest dijous que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi enviat una carta als líders europeus i de 45 països del món per demanar-los col·laboració per fer la consulta. "El contingut de la carta demostra un desconeixement profund de les relacions internacionals i això farà que els Reis li portin carbó a Mas si segueix fent coses com aquesta".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tant és així que el socialista, agafant com a argument el que diu que va poder comprovar quan va presidir l'Agència Espacial Europea, ha afirmat "aquest tipus de cartes els països seriosos, i entre ells els de la UE, les interpretaran com cosa una mica exòtica". "No és la manera normal d'adreçar-se a presidents de la UE", ha sentenciat.

Cargando
No hay anuncios

Pel PSC, aquest és un pas més en el seguit d'accions derivades del procés cap al dret a decidir que suposen un error. És per això que, recordant les respostes que habitualment el govern espanyol dóna a les iniciatives de Mas, Lucena ha fet una crida als executius de la Generalitat i l'Estat "perquè deixin de comportar-se de manera tan poc elegant i professional, que seguin a la taula i pactin una consulta".

El portaveu parlamentari del PSC també ha advertit que "la comunitat internacional el que valora és el diàleg i el pacte, i no moviments unilaterals com el que representa aquesta carta".