Política07/10/2017

Merkel i Juncker parlen sobre Catalunya en una conversa telefònica

La trucada mostra la preocupació a la UE per la DUI i la resposta que pugui tenir Rajoy

Reuters

BarcelonaQue el Procés no és un afer intern s'ha fet més evident que mai aquesta setmana amb la premsa internacional denunciant la brutalitat policial i el Parlament Europeu debatent el moment polític a Catalunya. En un pas mes que demostra la preocupació a Europa per les conseqüències de l'1 d'octubre, la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, han analitzat la crisi catalana en una trucada telefònica, segons ha informat un funcionari de la UE a Reuters.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La preocupació dels dirigents comunitaris, segons les mateixes fonts, és que dimarts el Parlament declari la independència, i la reacció que pugui tenir el govern espanyol, que amenaça des de fa temps d'aplicar l'article 155 de la Constitució i suspendre l'autonomia. Aquests passos agreujarien la crisi a Catalunya, i això és el que preocupa ara per ara Merkel i Juncker.

Cargando
No hay anuncios

Segons Reuters, a les capitals europees hi ha preocupació pel que passa a Catalunya, l'impacte negatiu que pot tenir en l'economia –la quarta més gran de la zona euro– i l'efecte que pot tenir en tota la zona euro. De fet, dilluns i dimarts els ministres d'Hisenda europeus es reuniran a Brussel·les i, tot i que el Procés no estarà en l'ordre del dia, els funcionaris de la UE citats per Reuters donen per fet que se'n parlarà.