Política06/06/2013

Miguel Ángel Gimeno: "Si es permetés la consulta, el resultat no tindria efecte jurídic, pero sí polític"

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha assegurat a 'Els matins', de TV3, que organitzar un referèndum sense tocar cap llei és "francament complicat"

Ara

BarcelonaMiguel Ángel Gimeno, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha declarat aquest dijous en una entrevista a 'Els matins', de TV3, que si es permetés fer una consulta "el resultat no tindria efecte jurídic, però sí polític". Segons Gimeno, dur a terme un referèndum sense tocar cap llei és "francament complicat", ja que no s'està parlant de "qualsevol consulta", sinó de la independència de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'entrevista, Gimeno també ha parlat del rol i la situació actual de la Justícia i ha volgut defensar l'aparell judicial de l'Estat: "La justícia espanyola no té més o menys garanties que altres sistemes penals on els fiscals també els nomena el govern". Gimeno, però, ha reconegut que hi ha casos on "la justícia no és millor" i que cal "ser més efectius i millorar les eines" de les quals es disposa. El magistrat també s'ha mostrat favorable a transferir poder del Consell General del Poder Judicial a consells autonòmics "més pròxims al ciutadà".

Cargando
No hay anuncios

Preguntat sobre els múltiples casos de corrupció, Gimeno ha evitat fer cap valoració i només ha assegurat que "la justícia ha pres una decisió" que cal respectar.