Política27/07/2017

Millo creu que el Govern ha "perdut el nord" quan "amenaça" de denunciar la Guàrdia Civil pels interrogatoris

Ciutadans aprova l'actuació de l'institut armat a fi de "perseguir" que no s'utilitzin recursos públics per al referèndum

Acn

BarcelonaEl delegat del govern espanyol, Enric Millo, ha criticat la intenció de l'executiu català de denunciar els interrogatoris que ha dut a terme els últims dies la Guàrdia Civil a alts càrrecs del Govern i l'exportaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena. Millo ha lamentat que la Generalitat "amenaci" d'emprendre accions legals i ha valorat aquest fet com un senyal que el Govern està "nerviós".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo ha considerat que la Guàrdia Civil i el jutge estan fent la feina que pertoca en un estat democràtic i creu que l'equip de Puigdemont "ha perdut el nord i el seny". A més, ha acusat l'equip de Puigdemont de convertir Catalunya en un "camp de batalla artificial" i d'utilitzar els ciutadans com a "ostatges" de les seves "pròpies guerres". "És inadmissible", ha assenyalat.

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, el portaveu parlamentari adjunt de Ciutadans (Cs), Fernando de Páramo, ha aprovat els interrogatoris que està portant a terme la Guàrdia Civil perquè, ha dit, "persegueixen que no s'utilitzin diners públics de tots els catalans per repetir un fracàs com el 9-N". En declaracions als mitjans, De Páramo ha defensat que els recursos públics "s'han de protegir" i ha afegit que els polítics no poden creure "que estan per sobre de tot i es poden saltar les lleis". Així, ha reivindicat que els recursos de què disposa la Generalitat "no són de Puigdemont ni de Junqueras" sinó de tots els catalans, i per això ha exigit que es destinin a atendre les seves necessitats.