Política 06/01/2015

El ministeri de l'Interior va repartir 45 medalles als policies que van intervenir en els incidents del 22-M

El departament de Jorge Fernández Díaz defensa les condecoracions per als dos comandaments principals dels antiavalots després de la seva actuació a les Marxes per la Dignitat

Europa Press
1 min
Jorge Fernández Díaz

MadridEl ministeri de l'Interior va repartir un total de 45 condecoracions entre els policies que van participar en el desplegament establert amb motiu de les Marxes de la Dignitat celebrat el passat 22 de març que va acabar amb nombrosos incidents entre manifestants violents i els agents de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP) i que es van saldar amb 62 funcionaris ferits, segons una resposta parlamentària escrita del govern a la qual ha tingut accés Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Han estat atorgades 7 creus al Mèrit Policial amb distintiu vermell i 38 amb distintiu blanc", diu el Govern. A més, es van concedir "6 felicitacions tipus A, 107 tipus B, 17 tipus C i 19 col·lectives, és a dir, un total de 194 recompenses de les diferents categories". Les felicitacions són un reconeixement inferior a les medalles, però que també suposen punts per a la carrera d'un policia.

L'executiu contestava així a una bateria de preguntes que li va formular UPyD després d'al·ludir al fet que dos dels màxims condecorats eren el responsable de la Comissaria General de Seguretat Ciutadana, Florentino Villabona, i el responsable dels antiavalots, José Miguel Igusquiza.

Tant els sindicats com els funcionaris de les UIP els van culpar tots dos de la mala planificació i gestió del dispositiu que va facilitar l'alt nombre de funcionaris ferits.

La formació liderada per Rosa Díez manifestava les seves objeccions per aquestes condecoracions després d'un dispositiu en el qual és "irrefutable que alguna cosa va fallar" quan "va obligar la compareixença" del director general de la Policia, Ignacio Cosidó, i el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Vázquez.

stats