Política 28/09/2015

Iceta, l'endemà del 27-S: "Benvinguts al 'liu'"

Defensa que demanarà al PSOE que promogui una consulta "sobre un nou acord", és a dir, sobre una eventual reforma constitucional. Avisa que el resultat no legitima el camí cap a la independència

Ara
1 min
Miquel Iceta a la seu del PSC, la nit del 27-S. / MARC ROVIRA

Barcelona"Benvinguts al 'liu'". Així ha valorat el líder del PSC, Miquel Iceta, els resultats del 27-S. "No sabem si tenim president, i hi ha una part del Parlament que vol avançar cap a la independència sense tenir una majoria de vots per fer-ho", ha considerat Iceta en declaracions a 'El món a RAC1'. Preguntat per si creu que Artur Mas serà el pròxim president, Iceta ha dit: "no m'atreveixo a fer pronòstics, però no ho té gens bé". "Els resultats no avalen el trencament del país. Per fer-ne un de nou no se'n poden trencar dos", ha asseverat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha advertit que "no es poden fer les coses senzillament perquè un ho vol molt o perquè 2 milions ho volen molt", perquè qui s'hi embranqui "s'estavellarà". I ha afegit, això sí, que demanarà al PSOE una "consulta per un nou acord" que, "si no tirés endavant", abocaria a "parlar d'altres coses, com una llei de la claredat a la canadenca".

Iceta ha admès que l'han sorprès els resultats del PSC (16 diputats): "Pensàvem que perdíem més, perquè hem perdut una part important del partit en el procés de polarització dels darrers mesos. En aquest marc, els resultats són raonables", ha afegit.

stats