Política13/04/2016

Montoro multa Aznar amb 70.000 euros per irregularitats fiscals

Segons 'OK Diario', Hisenda va sancionar l'expresident per haver utilitzat una societat instrumental per estalviar-se la meitat dels impostos

Ara

BarcelonaL'Agència Tributària espanyola ha imposat a l'expresident del govern espanyol José María Aznar una multa de 70.403,96 euros per haver utilitzat una societat instrumental per estalviar-se la meitat dels impostos. Segons explica 'OK Diario', la inspecció es va obrir fa dos anys i va acabar obligant Aznar a pagar la multa i a abonar una liquidació complementària de 199.052,19 euros per irregularitats comeses en els exercicis 2011 i 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hisenda determina que Aznar i la seva esposa, Ana Botella, tributen a través de la societat limitada Famaztella SL (Família Aznar Botella) els ingressos que obtenen de les seves activitats professionals com la publicació de llibres i les conferències que imparteixen, una via a través de la qual la parella paga impostos amb un tipus impositiu del 25% –a través de l'impost de societats– i no a través de l'IRPF, amb un tipus impositiu que en el cas del matrimoni ronda el 50%.

Cargando
No hay anuncios

Segons explica el mitjà digital, arran de la multa Aznar va mantenir una reunió "molt tensa" amb el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro. El mateix ministre ha confirmat aquest dimecres que es va reunir amb l'expresident, tot i que ha evitat confirmar la multa al·legant que ell no pot parlar de les investigacions de l'Agència Tributària. Segons ha dit, però, només va parlar amb Aznar "de política" i la trobada "no va ser tensa".

Ciutadans avisa que l'executiu espanyol haurà d'explicar-se

Cargando
No hay anuncios

El portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés, José Manuel Villegas, ha avisat aquest dimecres l'executiu espanyol que haurà de donar explicacions sobre aquesta reunió perquè genera "dubtes i sospites". Villegas ha recordat, a més, que no és el primer cop que un ministre del PP es reuneix amb persones investigades, en al·lusió a la reunió que van mantenir el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i Rodrigo Rato.