Política 13/04/2016

Montoro multa Aznar amb 70.000 euros per irregularitats fiscals

Segons 'OK Diario', Hisenda va sancionar l'expresident per haver utilitzat una societat instrumental per estalviar-se la meitat dels impostos

Ara
2 min
L'expresident espanyol José María Aznar i l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, en l'homenatge d'ahir a Gregorio Ordóñez.

BarcelonaL'Agència Tributària espanyola ha imposat a l'expresident del govern espanyol José María Aznar una multa de 70.403,96 euros per haver utilitzat una societat instrumental per estalviar-se la meitat dels impostos. Segons explica 'OK Diario', la inspecció es va obrir fa dos anys i va acabar obligant Aznar a pagar la multa i a abonar una liquidació complementària de 199.052,19 euros per irregularitats comeses en els exercicis 2011 i 2012.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hisenda determina que Aznar i la seva esposa, Ana Botella, tributen a través de la societat limitada Famaztella SL (Família Aznar Botella) els ingressos que obtenen de les seves activitats professionals com la publicació de llibres i les conferències que imparteixen, una via a través de la qual la parella paga impostos amb un tipus impositiu del 25% –a través de l'impost de societats– i no a través de l'IRPF, amb un tipus impositiu que en el cas del matrimoni ronda el 50%.

Segons explica el mitjà digital, arran de la multa Aznar va mantenir una reunió "molt tensa" amb el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro. El mateix ministre ha confirmat aquest dimecres que es va reunir amb l'expresident, tot i que ha evitat confirmar la multa al·legant que ell no pot parlar de les investigacions de l'Agència Tributària. Segons ha dit, però, només va parlar amb Aznar "de política" i la trobada "no va ser tensa".

Ciutadans avisa que l'executiu espanyol haurà d'explicar-se

El portaveu adjunt de Ciutadans al Congrés, José Manuel Villegas, ha avisat aquest dimecres l'executiu espanyol que haurà de donar explicacions sobre aquesta reunió perquè genera "dubtes i sospites". Villegas ha recordat, a més, que no és el primer cop que un ministre del PP es reuneix amb persones investigades, en al·lusió a la reunió que van mantenir el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i Rodrigo Rato.

stats