Política07/12/2015

Sidonie, Lluís Llach o Sense Sal: les músiques de la campanya del 20-D

Les candidatures que concorren a les eleccions espanyoles del 20-D s'encomanen al poder comunicatiu de la música i intenten animar els mítings recorrent a melodies de Sidonie, Llach, Sense sal, Theodorakis o les músiques corporatives versionades

Marc Colomer, Martí Gelabert

BarcelonaTancament musical dels mítings de la campanya de les eleccions espanyoles del 20-D. Després de l'èxit de Miquel Iceta i els seus balls a ritme de 'Don't stop me now' de Freddie Mercury, els partits es rendeixen al poder comunicatiu de la música i deixen enrere el recurs de la sintonia reiterativa per tancar els actes de campanya electoral amb ritmes coneguts, ja siguin originals o versionats.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La candidata del PSC a les eleccions generals per Barcelona ha optat per una peça de Sidonie per tancar els actes electorals. Concretament, es tracta del tema 'Estáis aquí', de l'àlbum Sierra y Canadá de la banda formada a Barcelona a finals dels anys 90 i catapultada a la fama després de guanyar un concurs de promeses a l'Hospitalet de Llobregat.

Cargando
No hay anuncios

En canvi, els republicans encapçalats per Gabriel Rufián i Joan Tardà acaben els mítings a ritme del pop-folk de Sense Sal i el tema 'Tinc un nou pla', inclòs en l'àlbum Algun lloc al món.

La coalició que lidera Francesc Homs, Democràcia i Llibertat, s'ha decantat per un clàssic de Lluís Llach com és 'País petit'. Aixó sí, es tracta d ella versió 'Small Country' versionada pel cantautor islandès Halldor Mar.

Cargando
No hay anuncios

Pablo Iglesias i els seus acaben els mítings a ritme de pel·lícula. Concretament de 'Z', banda sonora del thriller polític 'Z' -dirigit per Costa-Gavras- que rubrica el compositor, intel·lectual i activista grec Mikis Theodorakis.

A Barcelona, els mítings de la marca de Podem a Catalunya, En Comú Podem, han adoptat com a sintonia de campanya 'On Lâche Rien' dels francesos HK et les Saltimbanks, versionada pels catalans Imad.

Cargando
No hay anuncios

Als mítings del PP han optat directament per la via conservadora: sintonia corporativa, això sí, aquesta vegada versionada amb voluntat, diu el mateix PP, de "festa".