Política26/01/2016

El Govern nomena Jordi Solé nou secretari d'Afers Exteriors i de la Unió Europea

Dirigents d'ERC com Oriol Amorós i Albert Castellanos s'integren a l'executiu. Es fan oficials els nomenaments de Ferran Mascarell com a delegat a Madrid i el de Miquel Martín Gamisans com a secretari de Comunicació

Oriol March

BarcelonaEl nou Govern presidit per Carles Puigdemont segueix definint la seva estructura i els seus integrants. En la reunió setmanal mantinguda aquest dimarts s'ha nomenat, per exemple, Jordi Solé com a nou secretari d'Afers Exteriors i de la Unió Europea sota el comandament de Raül Romeva, conseller d'Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència. Solé, secretari de Relacions Internacionals d'ERC, és alcalde de Caldes de Montbui des del 2007 i va ser assessor al Parlament Europeu en el període 2002-2007.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dos dirigents més d'ERC s'integraran a partir d'avui a la dinàmica governamental. És el cas d'Oriol Amorós, que ha estat nomenat secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania dins el departament de Treball, Afers Socials i Família que comanda Dolors Bassa. Entre el 2006 i el 2010, Amorós va ser secretari per a la Immigració del segon tripartit. Albert Castellanos, que durant uns mesos del 2013 va treballar amb Andreu Mas-Colell al departament d'Economia, serà director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació.

Cargando
No hay anuncios

La reunió de l'executiu també ha servit per oficialitzar els nomenaments de Ferran Mascarellcom a delegat de la Generalitat a Madrid i de Miquel Martín Gamisanscom a secretari de Comunicació. Just sota seu en l'organigrama hi haurà Jaume Clotet com a director general de Comunicació. Ignasi Genovès, membre del consell nacional de Convergència, serà director general de Difusió per sota de Jordi Vilajoana, que és el secretari d'aquest àmbit.

"El nomenament de Mascarell té a veure amb la seva experiència política, amb la seva vàlua i amb el seu tarannà. Tot això ens fa pensar que serà un excel·lent representant de la Generalitat a Madrid. El context és el que és, però la proposta que se li fa té a veure amb el seu coneixement de la vida política catalana i espanyola. Té la màxima confiança", ha apuntat la consellera de la Presidència, Neus Munté, en roda de premsa.