Política10/09/2017

Neus Munté: "Per descomptat que hi haurà referèndum l'1 d'octubre"

La vicepresidenta del PDECat evita fixar un mínim de participació per considerar vàlid el referèndum però es mostra convençuda que "serà molt alta"

Ara

BarcelonaNeus Munté està convençuda que l'1 d'octubre hi haurà referèndum i que els catalans acudiran a les urnes de manera massiva. Així s'ha expressat aquest diumenge la vicepresidenta del PDECat en una entrevista a 'El suplement' de Catalunya Ràdio en què ha afirmat que "per descomptat que hi haurà referèndum".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exconsellera de Presidència i exvicepresidenta del Govern ha afirmat que "som on volíem ser", però ha admès que "no com volíem ser-hi": "Hauríem volgut pactar i negociar el referèndum". Alhora, ha lamentat que no hi hagi pogut haver un debat parlamentari normalitzat per aprovar la llei del referèndum i ha qualificat de "molt lamentable" i d'"espectacle" el "to bel·ligerant" de l'oposició en els plens al Parlament d'aquesta setmana.

Cargando
No hay anuncios

Respecte de les maniobres del govern espanyol per intentar frenar el referèndum, Munté ha qualificat de "lamentable", "vergonya" i "terrible" accions com els escorcolls de la Guàrdia Civil en una impremta de Constantí i al setmanari 'El Vallenc', i ha posat de manifest la mala imatge que donaria "des d'un punt de vista internacional, i als ulls de qualsevol demòcrata, veure la policia retirant urnes". Per això ha afirmat que "estan fent un ridícul estrepitós", alhora que ha posat en relleu "la resposta dels ciutadans davant de cada agressió, amb un to cívic i festiu".

El mateix to que ha de tenir, segons el seu parer, la Diada de demà, a la qual ha afirmat que assistirà, "com sempre", perquè el seu "compromís" es manté "intacte". En la mateixa línia, ha assegurat que participarà en actes de campanya pel 'sí' i, preguntada directament per l'orientació del seu vot, ha afirmat: "Votaré un 'sí' com una casa de pagès".

Cargando
No hay anuncios

Voluntat europeista

Respecte de l'aval internacional del referèndum, Munté ha afirmat que "no hem esperat mai que la Unió Europea es pronunciï abans d'hora", i s'ha mostrat convençuda que si guanya el 'sí' Catalunya en continuarà format part. "Som a Europa i serem a Europa. La nostra voluntat europeista es manté intacta", ha conclòs.