CANVI DE CICLE
Política12/11/2014

"David Fernàndez deu generar passions extraordinàries, tothom s'hi vol abraçar": Junqueras en 10 frases

El líder d'ERC confessa a 'El món a RAC1' que Artur Mas no té WhatsApp i, per això, no ha pogut crear un grup amb els altres líders del bloc sobiranista

Ara

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha rememorat aquest dimecres a 'El món a RAC1' la jornada del 9-N, quan va estar fent de voluntari. Tot i això, també ha confessat que Artur Mas no té WhatsApp i, per això, no ha creat un grup amb els altres líders del bloc sobiranista, malgrat que amb David Fernàndez a vegades s'hi abraça en públic i en privat. Pel que fa al full de ruta cap a la independència, Junqueras rebutja negociar un referèndum amb l'estat espanyol i no es mulla quant a la necessitat d'una llista unitària, però sí que demana un Govern d'unitat per a després de les eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre el cap de setmana del 9-N:

Cargando
No hay anuncios

1 - "Vaig estar sorprès pel fet concret [la notícia a 'El Periódico' sobre les reunions secretes de Joan Rigol amb representants del PP i el PSOE], no en teníem coneixement, però no sorprès del fet que és tradicional que a la política catalana hi hagi aquests contactes per part de determinats partits. Forma part d'una llarga tradició, i els governs espanyols sempre han incomplert. És un exemple de la vella política, feta als despatxos, que no funciona"

2 - "El millor lloc per mi era al col·legi electoral, a la mesa, al costat dels voluntaris. Des de primera hora es notava que anava molt bé i que hi havia moltes cues, i tots vam quedar gratament sorpresos de la magnitud de la participació"

Cargando
No hay anuncios

Sobre les relacions entre els membres del bloc sobiranista:

3 - "He estat temptat de crear un grup de WhatsApp, però el president no en té, i es podria malinterpretar que en creés un només amb en Joan Herrera i en David Fernàndez"

Cargando
No hay anuncios

4 - "En David Fernàndez deu generar unes passions extraordinàries, tothom s'hi vol abraçar, i de tant en tant ho fem, no sempre en públic. Si el president també vol una abraçada, jo encantat"

Sobre el full de ruta cap a la independència:

Cargando
No hay anuncios

5 - "Aquesta possible querella és una demostració que amb l'estat espanyol no hi ha res a negociar i, quan fa veure que negocia alguna cosa, és per incomplir-ho"

6 - "Esperar que el PP o el PSOE autoritzin un referèndum sobre la independència de Catalunya és una espera en va"

Cargando
No hay anuncios

7 - "Seria un greu error que el Parlament es convertís en còmplice d'aprovar uns pressupostos que ens condemnen"

Sobre una possible llista unitària i la unitat d'acció:

Cargando
No hay anuncios

8 - "Primer ens hem de posar d'acord en l'objectiu i el calendari, que són les coses realment importants, i si ens posem d'acord en el què, el com i el quan, trobarem la fórmula per maximitzar el nombre de diputats"

9 - "A les europees, ERC va posar al capdavant un independent i de número dos algú d'un altre partit. I jo vaig ser president del partit quan feia pocs mesos que hi militava. ERC és un partit molt generós"

Cargando
No hay anuncios

10 - "El primer que es fa després d'unes eleccions d'aquesta mena és crear un Govern de la màxima unitat possible. Cal un Govern el màxim d'ampli i transversal perquè caldrà fer estructures d'estat mentre es fa la independència"