Política17/03/2012

Sánchez-Camacho assegura que faran "tot el possible" per impedir una consulta secessionista o sobre el pacte fiscal

La líder del PPC assegura que mantindran el seu vot en contra en aquest àmbit perquè "envaeix" competències estatals

Acn

BarcelonaLa presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, assegura que els populars faran "tot el possible" per impedir que tiri endavant qualsevol consulta "sobiranista, secessionista o sobre el pacte fiscal".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder dels populars catalans adverteix que el seu partit votarà en contra en aquest àmbit perquè "envaeix" competències estatals.

Cargando
No hay anuncios

Sánchez-Camacho recorda que Catalunya està sota la llei de finançament de règim comú, de manera que qualsevol qüestió sobre el finançament català ha de passar per mans de Madrid i no consultar-se en referèndum. "Farem tot el possible per impedir que es facin consultes que no pertoquen a l'àmbit competencial de Catalunya", ha sentenciat la presidenta del PPC.

"Si el Govern vol utilitzar un text jurídic" per tal "d'excedir-se" en consultes sobre el pacte fiscal o de caire secessionista, el PPC hi estarà "absolutament en contra".

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, Sánchez-Camacho ja ha avançat que el seu grup votarà en contra de la llei de consultes durant la tramitació parlamentària si segueix per aquest camí. A més, assegura que a partir d'ara introduiran "millores" al text del projecte de llei de consultes durant la tramitació perquè s'"adeqüi a les competències autonòmiques".

Sánchez-Camacho recorda que el Tribunal Constitucional garanteix que les autonomies poden consultar en les matèries competencials però "no es pot consultar" en les que no són competència de governs regionals. I el finançament, insisteix, és competència de l'estat espanyol.