Política24/04/2017

El Pacte Nacional pel Referèndum anunciarà aquesta setmana les signatures recollides per a una consulta acordada

La plataforma també recollirà suports el dia 1 de maig i continuarà la feina fins a mitjans o finals del mes que ve

Europa Press

BarcelonaEl coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, ha anunciat que aquesta setmana donaran el nombre total de signatures recollides a favor d'un referèndum acordat amb l'Estat, després que es recollissin nombroses adhesions durant la diada de Sant Jordi. Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha recordat que 4.000 voluntaris es van desplegar diumenge per la geografia catalana a la recerca de suports per a la consulta en més de 1.000 punts de recollida.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Elena, durant la jornada es respirava "un desig de signar, fet que respon a la realitat que hi ha una majoria del poble que creu que això es resol votant". També ha explicat que dilluns, 1 de maig, posaran més punts de recollida de signatures i que el Pacte Nacional pel Referèndum seguirà la tasca fins a mitjans o finals de maig, quan avaluaran la feina que han dut a terme i com canalitzar els suports rebuts.

Cargando
No hay anuncios

El coordinador ha preguntat al govern espanyol si continuarà "enrocat en el silenci" després del suport transversal que, al seu parer, té el referèndum, i els ha instat a despenjar el telèfon i iniciar una negociació amb les institucions catalanes. "És el més raonable el que reclamen un majoria de catalans, i estic segur que també ho comencen a reclamar una majoria d'espanyols", ha tancat.