Política03/11/2020

Paluzie defensa l'estratègia de l'ANC de cara a les eleccions després de la dimissió de set secretaris nacionals

La presidenta de l'ANC treu ferro a la crisi i diu que cal preservar la independència de l'entitat

Xavi Tedó

BarcelonaLa presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat aquest dimarts que l'estratègia de cara a les eleccions catalanes que planteja l'entitat permetrà "preservar la independència en relació amb els partits" i evitar el risc que l'ANC sigui "capturada". A través d'un fil a Twitter, ha reaccionat així a la decisió de set secretaris nacionals d'abandonar el càrrec per discrepàncies amb l'estratègia de l'ANC per a les eleccions, com ha avançat El Món.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Laura Camp, Jordi Roset, Lluís Maynau, Pep Fort, Àlex Roca, Esther Sancho i Lluís Torrent, els set secretaris que han dimitit d'un òrgan integrat per 73 membres, són els que van signar una proposta que demanava el vot per a les formacions que optaven per la via unilateral explícitament i que no va prosperar en l'últim ple del 25 d'octubre. La proposta defensava "oferir el suport extensiu de l’Assemblea a qualsevol llista en termes de mobilització i comunicació" si acceptava activar la DUI.

Cargando
No hay anuncios

Al comunicat conjunt han deixat clar que no pleguen perquè la seva iniciativa s'hagi rebutjat, sinó perquè no comparteixen que l'entitat es limiti a fiscalitzar els partits independentistes comparant públicament els seus programes electorals per evidenciar els que estan a favor de la unilateralitat i els que no.

Cargando
No hay anuncios

Després d'agrair la feina realitzada pels dimissionaris, Paluzie ha tret pit del debat intern de l'entitat i ha argumentat que la resolució aprovada defensa "clarament" la via unilateral. Entre les diferents mesures que l'ANC planteja impulsar de cara a les eleccions, Paluzie ha destacat la comparativa de programes electorals de partits independentistes o el decàleg per avançar cap a la independència.

"El que no farem és implicar-nos en la campanya electoral de cap candidatura en concret. Apel·larem directament a la maduresa dels electors. Activarem una web amb un manifest perquè s'hi adhereixin, i on subscriuran un compromís de votar els partits que compleixin el mandat de l'1-O", ha remarcat Paluzie en aquesta xarxa social.

Cargando
No hay anuncios

Fonts de la direcció han mirat de treure ferro a la crisi interna i han destacat que la proposta de resolució dels dimissionaris va tenir 23 vots a favor, 42 en contra i 4 en blanc i que només alguns han decidit dimitir. Aquestes mateixes fonts no creuen que els precursors d'aquesta proposta volguessin posicionar-se a favor d'un determinat partit, sinó que obeeix més a un "afartament amb els partits actuals" per la paràlisi en el Procés i que per aquest motiu apostaven per "anar més enllà". El perill de perdre la transversalitat i la independència amb els partits, que sempre ha defensat l'ANC, va provocar, segons aquestes fonts, que el secretariat s'hi oposés.

Cargando
No hay anuncios
Comunicat dimissió secretaris ANC