Política 03/11/2020

Paluzie defensa l'estratègia de l'ANC de cara a les eleccions després de la dimissió de set secretaris nacionals

La presidenta de l'ANC treu ferro a la crisi i diu que cal preservar la independència de l'entitat

Xavi Tedó
2 min
Paluzie defensa l'estratègia de l'ANC de cara a les eleccions després de la dimissió de set secretaris nacionals

BarcelonaLa presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat aquest dimarts que l'estratègia de cara a les eleccions catalanes que planteja l'entitat permetrà "preservar la independència en relació amb els partits" i evitar el risc que l'ANC sigui "capturada". A través d'un fil a Twitter, ha reaccionat així a la decisió de set secretaris nacionals d'abandonar el càrrec per discrepàncies amb l'estratègia de l'ANC per a les eleccions, com ha avançat El Món.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Laura Camp, Jordi Roset, Lluís Maynau, Pep Fort, Àlex Roca, Esther Sancho i Lluís Torrent, els set secretaris que han dimitit d'un òrgan integrat per 73 membres, són els que van signar una proposta que demanava el vot per a les formacions que optaven per la via unilateral explícitament i que no va prosperar en l'últim ple del 25 d'octubre. La proposta defensava "oferir el suport extensiu de l’Assemblea a qualsevol llista en termes de mobilització i comunicació" si acceptava activar la DUI.

Al comunicat conjunt han deixat clar que no pleguen perquè la seva iniciativa s'hagi rebutjat, sinó perquè no comparteixen que l'entitat es limiti a fiscalitzar els partits independentistes comparant públicament els seus programes electorals per evidenciar els que estan a favor de la unilateralitat i els que no.

Després d'agrair la feina realitzada pels dimissionaris, Paluzie ha tret pit del debat intern de l'entitat i ha argumentat que la resolució aprovada defensa "clarament" la via unilateral. Entre les diferents mesures que l'ANC planteja impulsar de cara a les eleccions, Paluzie ha destacat la comparativa de programes electorals de partits independentistes o el decàleg per avançar cap a la independència.

"El que no farem és implicar-nos en la campanya electoral de cap candidatura en concret. Apel·larem directament a la maduresa dels electors. Activarem una web amb un manifest perquè s'hi adhereixin, i on subscriuran un compromís de votar els partits que compleixin el mandat de l'1-O", ha remarcat Paluzie en aquesta xarxa social.

Fonts de la direcció han mirat de treure ferro a la crisi interna i han destacat que la proposta de resolució dels dimissionaris va tenir 23 vots a favor, 42 en contra i 4 en blanc i que només alguns han decidit dimitir. Aquestes mateixes fonts no creuen que els precursors d'aquesta proposta volguessin posicionar-se a favor d'un determinat partit, sinó que obeeix més a un "afartament amb els partits actuals" per la paràlisi en el Procés i que per aquest motiu apostaven per "anar més enllà". El perill de perdre la transversalitat i la independència amb els partits, que sempre ha defensat l'ANC, va provocar, segons aquestes fonts, que el secretariat s'hi oposés.

Comunicat dimissió secretaris ANC
stats