Política16/09/2012

Navarro adverteix Rubalcaba que Espanya "serà federal o no serà"

El líder del PSC assegura que el seu partit defensarà el "no a la independència" però també combatrà "el nacionalisme espanyol que vol anul·lar" la identitat catalana

Sara González

GavàEl líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, no ha pronunciat ni una sola vegada la paraula federalisme durant el seu discurs a la Festa de la Rosa que el PSC celebra aquest diumenge a Gavà. Malgrat tot, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, li ha volgut deixar ben clar que “Espanya serà federal o no serà”.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha insistit que perquè el federalisme avanci a Catalunya i sigui una alternativa real a la independència és “imprescindible” que el suport a aquest model d'estat “avanci a la resta d'Espanya”. De fet, ha advertit que està convençut que Rubalcaba forma part de l'Espanya que “vol progressar” i no de l'Espanya que “vol el centralisme i signa contra Catalunya i vol dividir i retallar”.

Cargando
No hay anuncios

El dirigent del PSC ha dit que el seu partit reflexionarà sobre la massiva manifestació de la Diada, però ja ha avançat defensarà “el no a la independència” de la mateixa manera que també combatrà “el nacionalisme espanyol que vol anul·lar” la identitat catalana. “No volem el messianisme independentista d'Artur Mas ni l'espanyolisme ranci d'Alícia Sánchez-Camacho”, ha sentenciat.

El primer secretari del PSC ha instat Mas a posar fi a la “comèdia” i ha lamentat la poca claredat del president, que després de fer seu l'anhel de la manifestació “no va pronunciar la paraula 'independència' a Madrid”. També ha instat el Govern a canviar el rumb de la seva política econòmica recuperant, per exemple, l'impost de successions, lluitant contra el frau fiscal i elaborant un pla d'ocupació juvenil.