Política 16/09/2012

Navarro adverteix Rubalcaba que Espanya "serà federal o no serà"

El líder del PSC assegura que el seu partit defensarà el "no a la independència" però també combatrà "el nacionalisme espanyol que vol anul·lar" la identitat catalana

Sara González
1 min

GavàEl líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, no ha pronunciat ni una sola vegada la paraula federalisme durant el seu discurs a la Festa de la Rosa que el PSC celebra aquest diumenge a Gavà. Malgrat tot, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, li ha volgut deixar ben clar que “Espanya serà federal o no serà”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Navarro ha insistit que perquè el federalisme avanci a Catalunya i sigui una alternativa real a la independència és “imprescindible” que el suport a aquest model d'estat “avanci a la resta d'Espanya”. De fet, ha advertit que està convençut que Rubalcaba forma part de l'Espanya que “vol progressar” i no de l'Espanya que “vol el centralisme i signa contra Catalunya i vol dividir i retallar”.

El dirigent del PSC ha dit que el seu partit reflexionarà sobre la massiva manifestació de la Diada, però ja ha avançat defensarà “el no a la independència” de la mateixa manera que també combatrà “el nacionalisme espanyol que vol anul·lar” la identitat catalana. “No volem el messianisme independentista d'Artur Mas ni l'espanyolisme ranci d'Alícia Sánchez-Camacho”, ha sentenciat.

El primer secretari del PSC ha instat Mas a posar fi a la “comèdia” i ha lamentat la poca claredat del president, que després de fer seu l'anhel de la manifestació “no va pronunciar la paraula 'independència' a Madrid”. També ha instat el Govern a canviar el rumb de la seva política econòmica recuperant, per exemple, l'impost de successions, lluitant contra el frau fiscal i elaborant un pla d'ocupació juvenil.

stats