Política16/09/2016

Margallo assegura que el PP ja "no pot exigir res" a Barberá: "Hem tancat el capítol"

El ministre d'Afers Exteriors planteja una via per "recuperar" Gibraltar: la cosobirania de l'estat espanyol i el Regne Unit i un Estatut d'Autonomia

Ara

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha assegurat que ara que l'exalcaldessa de València i actual senadora del PP, Rita Barberá, ha abandonat el partit "ni Rajoy ni ningú al món pot privar-la del seu escó" a la cambra alta. Segons ha explicat en una entrevista a Antena 3, el PP va oferir a l'exalcaldessa dues sortides: abandonar el Senat o abandonar el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ella ha decidit optar per mantenir-se al Senat i deixar de ser militant, de manera que el PP ja no té cap capacitat d'obligar-la o exigir-li res", ha assegurat Margallo. "El PP ja no hi té res a veure. Hem tancat el capítol", ha sentenciat. De fet, ha volgut deslliurar el partit de qualsevol pressió i ha insistit en diverses ocasions que "ni Rajoy ni ningú al món pot privar-la del seu escó".

Cargando
No hay anuncios

El ministre ha reconegut que el PP va actuar condicionat per un ambient "absolutament irrespirable, que desmoralitza l'opinió pública". "Els que som amics de la Rita no estem passant per un bon moment", ha explicat, i ha confessat que ella se sent "dolguda" perquè "no hi ha hagut un tractament afectuós i proper per part d'alguns militants". La plana major del partit va demanar que Barberá deixés l'escó.

Mentrestant, el president espanyol, Mariano Rajoy, guarda silenci. En arribar a la cimera de Bratislava, on es reuneixen els caps d'estat i de govern dels 27 membres de la UE per valorar el nou escenari arran del Brexit, Rajoy ha esquivat la premsa, a diferència dels seus homòlegs europeus, que sí que han fet declaracions als periodistes.

Cargando
No hay anuncios

El pla Margallo per "recuperar Gibraltar"

Margallo també ha opinat sobre un dels temes més recurrents pel que fa a la política exterior del govern espanyol: Gibraltar. Segons ha dit, el Brexit és una "oportunitat històrica única" des de fa 300 anys per "recuperar" aquest territori i tornar-lo a convertir en espanyol. Almenys aquesta és la idea del ministre d'Exteriors, que ha detallat la fórmula per aconseguir tornar a annexionar el territori que la Corona espanyola va perdre arran del tractat d'Utrecht, el 1713.

Cargando
No hay anuncios

La via Margallo passa per la "cosobirania" amb el Regne Unit, un "estatut personal" que permeti als ciutadans de Gibraltar tenir la doble nacionalitat i un Estatut d'Autonomia per mantenir l'autogovern que tenen ara. No ha volgut concretar si ja ha parlat d'aquest assumpte amb les autoritats gibraltarenyes.