Política04/11/2014

Podem defensa que, a diferència de la CUP, té "capacitat de canvi real"

Recorda que la formació defensa el dret a decidir però que el seu projecte "no és independentista"

Ara

BarcelonaEn què es diferencia Podem de la CUP? Marc Bertomeu, portaveu a Catalunya del partit que lidera Pablo Iglesias, ha argumentat en una entrevista a Rac 1 que Podem defensa el dret a decidir però el seu projecte "no és independentista". Tot i això, ha subratllat que la diferència entre les dues formacions rau en què, mentre la CUP defensa un "projecte de ruptura a Catalunya", Podem planteja un projecte de ruptura a Espanya que té, a més, "una capacitat de canvi real, potència".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això no vol dir, però, ha dit Bertomeu, que les dues formacions no puguin treballar plegades a nivell sobretot municipal o que els seus respectius projectes coincideixin en un moment donat. Arran dels bons resultats que els auguren els sondejos, el portaveu a Catalunya ha dit que estan "sorpresos" però que "no tenen por". De fet, ha reiterat que la voluntat de Podem és presentar-se en solitari a les pròximes eleccions catalanes encara que això suposi triar un cap de llista en un temps rècord i també a les municipals però en confluència amb altres partits.

Cargando
No hay anuncios

Bertomeu ha assegurat que són conscients que a hores d'ara creixen, en bona mesura, per un "vot de càstig" als partits majoritaris, però ha defensat que la formació sabrà aconseguir que aquest vot acabi sent també "de construcció".