POLÍTICA MUNICIPAL
Política 16/05/2018

La portaveu d’ERC a Girona acusa el partit de fer-li el llit

Maria Mercè Roca no repetirà com a candidata per l’enfrontament amb la direcció provincial

Maria Garcia
3 min
La portaveu d’ERC a Girona, Maria Mercè Roca, en una imatge d’arxiu.

GironaERC té una pedra a la sabata a Girona. Ja fa tres eleccions municipals que el partit ha de moure cel i terra per trobar alcaldable i en els últims tres comicis ha presentat tres candidatures diferents. El 2019 no serà una excepció, i els republicans encadenaran el quart candidat diferent en quatre eleccions. L’actual portaveu i número 1 d’ERC a Girona, Maria Mercè Roca, ja ha comunicat a l’assemblea gironina la seva decisió de plegar, una decisió presa després d’un fort distanciament amb la direcció regional d’ERC. “Ho he fet per dignitat, perquè m’han humiliat i menystingut en els últims mesos”, confessa a l’ARA Roca, que acusa la direcció provincial de “prioritzar els interessos del partit per sobre de les persones que tenen responsabilitats, a qui, critica, utilitza com un clínexnomés quan les necessita”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Roca està dolguda perquè, diu, no s’ha tingut en compte que ella es va posar al capdavant de la candidatura “quan estaven desesperats perquè no tenien ningú”. La també escriptora es refereix a l’any 2013, quan la direcció buscava candidat després de perdre els quatre regidors que tenia a les eleccions del 2011, famoses pel recompte de vots que va forçar ERC després de trobar una estampeta en un sobre. “No teníem representació al ple ni visibilitat als mitjans, i tot i això vam recuperar els 4 regidors”, apunta Roca, que afegeix que les discrepàncies van començar amb l’anterior executiva local i que van continuar amb l’actual. “El grup municipal i l’executiva del partit, per anar bé, han d’anar a l’una, però en el nostre cas hi havia total indiferència”, detalla. A més, a les eleccions del 21-D no van comptar amb l’actual portaveu per fer campanya i l’han substituït en diversos actes públics per altres figures del partit com el senador Quim Ayats o la diputada Anna Caula, que ara sonen com a candidats per al 2019.

“Feia temps que veia que em feien el llit però no m’ho volia creure. I el que em sap més greu és que vaig posar el meu càrrec a disposició de la direcció tres vegades, i les tres vegades em van dir que comptaven amb mi, quan per l’esquena ja havien proposat el meu lloc a altres persones”, assegura. Per tot això, Roca va decidir no presentar-se com a candidata i va rebre el suport dels números 2 i 3, Martí Terés i Pere Albertí, que també van anunciar que no aniran a llistes. Tots tres, però, finalitzaran la seva feina com a regidors fins a les noves eleccions. Ara bé, després de tot el que ha viscut, Roca reconeix que no té clar a qui votarà en els pròxims comicis: “No ho sé, ja ho veurem”. I ho justifica: “A ERC hi ha gent fantàstica, però n’hi ha que anteposen el poder a les persones i que per mantenir la cadira fan mal a qui sigui. I la seva actitud no és pròpia dels valors republicans”, critica.

La direcció no fa valoracions

Per la seva banda, la direcció d’ERC a Girona es manté al marge de la polèmica. El president regional d’ERC, David Mascort, assegura que, abans que Roca plegués, no van oferir el seu lloc “a ningú” i que no entra a “valorar opinions ni sentiments”. Paral·lelament, la direcció ha començat el procés per triar el pròxim alcaldable -que l’escollirà la secció local- i han fet enquestes per valorar quins resultats podrien obtenir Quim Ayats i Anna Caula.

stats