Política 25/08/2014

El regidor del PP de Cardedeu insisteix que "es va sentir afusellat" pels trabucaires: "He estat assetjat, assenyalat a casa meva"

Els populars han portat aquest dilluns a la Fiscalia set trabucaires

Ara
2 min

BarcelonaEl regidor del PP de Cardedeu Jaume Gelada es reafirma i insisteix a acusar la colla de trabucaires del poble d'haver fet una "paròdia d'afusellament" davant de casa seva durant la festa major. "Si és una broma, és una broma de molt mal gust", ha afirmat Gelada en una entrevista a 'El món a RAC1'. El regidor ha explicat que es va sentir "executat". "Literalment he estat assetjat, assenyalat a casa meva", ha afirmat. "Jo no vaig a casa de ningú a marcar-lo ni assenyalar-lo, hi ha una línia que no es pot traspassar". Els fets van passar el 17 d'agost i van tenir molt de ressò perquè el diari 'La Razón' ho va col·locar com a primera notícia de la portada. El regidor ha dit que no es pot fer "responsable" de les portades de la premsa però no ha rebaixat ni desmentit en cap moment les acusacions del diari del grup Planeta que titulava: "Els sobiranistes 'executen' el PP".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jaume Gelada ha insistit que l'acció era "premeditada" perquè els trabucaires "van xiular l'himne del PP" mentre disparaven salves. "La mofa satírica es pot acceptar, però hi ha una línia que no es pot traspassar, i encara menys amb malifeta", ha conclòs.

Amb tot, el regidor s'ha negat a confrontar la seva versió amb el portaveu de la colla dels trabucaires, Manel Álvarez, que ha trucat a la ràdio en directe. Finalment ha entrat en antena després de Gelada i ha tornat a explicar que era "un acte de festa major" i que "totes les associacions de recreacions històriques tenen un format per disparar molt semblant". Álvarez ha puntualitzat que els trabucaires estaven a un 20 metres del balcó del regidor, com s'ha pogut veure en algunes fotos que s'han distribuït. "La foto [de 'La Razón'] estava retallada", ha afirmat el trabucaire. El portaveu ha admès que alguns integrants de la colla haurien pogut cantar l'himne del PP, però hi ha tret ferro i ha deixat clar que no pensen demanar disculpes perquè era un acte de festa major i no han fet res mal fet.

El PP ha posat els fets aquest dilluns mateix en coneixement de la Fiscalia de Catalunya. El regidor Jaume Gelada, acompanyat del president provincial el partit, Alberto Villagrasa, i el dirigent dels populars catalans Alberto Fernández Díaz, ha acudit a la Fiscalia per tal de posar a disposició judicial el que el partit i ell consideren un "assetjament" contra la seva persona per part de set trabucaires "independentistes", entre els quals asseguren que hi ha un exregidor d'ERC, un militant de la CUP i un responsable local d'Òmnium. La seva versió la van recollir en aquest comunicat.

Els trabucaires van explicar a Catalunya Informació que van recórrer els principals carrers de la ciutat i van disparar, al llarg del recorregut, més de 600 pistons. I van lamentar que l'objectiu del regidor popular fos "confondre" i treure "profit personal" dels fets. A més, en un comunicat penjat a la pàgina oficial de Facebook, l'entitat va explicar l'origen tradicionalment festiu dels trabucaires, que es remunta al 1571, i va subratllar que "el retrò de les nostres armes esglaiant el personal no és mai ressò de guerra, sinó esclat de festa i pau".

stats