Política
Política05/06/2011

Les enquestes de 'El Pais' i 'El Mundo' donen com a vencedor el PP amb un avantatge de 13,8 punts

'El Pais' destaca que el 62% dels votants socialistes creu que Rubalcaba és el seu millor candidat, mentre que 'El Mundo' opta per posar de relleu que el candidat socialista ha estat escollit "a dit"

Redacció

BarcelonaEl Mundo i El Pais han publicat avui els resultats de les seves enquestes electorals. Els dos diaris coincideixen a donar un avantatge de 13,8 punts al PP respecte al PSOE. Aquest és el primer sondeig després de la nominació de Pérez Rubalcaba i de la davallada socialista de les passades eleccions municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'hora de valorar la candidatura de Rubalcaba, però, els dos diaris opten per fer-ho des d'una òptica ben diferent. El diari El Pais assegura que "dos de cada tres electors del PSOE valoren al vicepresident primer i consideren que, tal com va dir Zapatero al comitè federal, és el millor candidat possible". En canvi, El Mundo destaca que el 71% dels enquestats creuen que la candidatura de Rubalcaba va ser "a dit" i el 52% estan convençuts que tant Zapatero com Carmen Chacón van rebre pressions per "avortar les primàries".