Política 14/05/2014

El PP extremeny admet que Espanya perdria 16.000 milions sense el finançament de Catalunya

Fa una crida al govern de Mariano Rajoy perquè es negui a concedir als catalans un concert econòmic com el del País Basc

Ara
1 min

BarcelonaEl PP d'Extremadura ha admès de facto que, si Catalunya disposés d'un sistema de finançament propi i sortís per tant del règim comú autonòmic, la resta de comunitats "perdrien fins a 16.000 milions d'euros l'any", justament la xifra que des de la Generalitat es denuncia com a dèficit fiscal català. El grup popular a l'Assemblea d'Extremadura ha registrat una proposta aquest dimecres en què s'alerta que un sistema de finançament propi per a Catalunya faria perdre a la comunitat extremenya un 12% dels seus actuals ingressos i obligaria a assumir retallades per valor de 400 milions d'euros o a retornar competències en sanitat i educació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els populars extremenys insten el govern espanyol a mantenir Catalunya dins del règim comú de finançament i a adoptar mesures per "blindar el principi de solidaritat territorial entre comunitats autònomes". Un sistema de concert per a Catalunya, a parer del PP extremeny, "limitaria la solidaritat entre els espanyols" i suposaria un "espoli fiscal" per a Extremadura.

stats