ELECCIONS 22-M
Política22/05/2011

El PP arrassa a les Illes Balears i obté majoria absoluta al Parlament, als consells i a l'ajuntament de Palma

El Partit Popular obté la majoria absoluta al Parlament balear amb 35 diputats, sis més que el 2007, i cinc més dels que necessitaven per la majoria absoluta. És un resultat històric sense precedents. El Partit Socialista de les Illes Balears n'obté 19

Redacció

PalmaEl Partit Popular aconsegueix la majoria absoluta al Parlament balear i als consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa. Els populars es queden amb l'espai que abans ocupava Unió Menorquina i els socialistes cauen. Al Parlament, el PP obté 35 diputats i el Partit Socialista de les Illes Balears-PSOE aconsegueix 19 diputats (14, més els 5 de Pacte per Eivissa).

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al Consell de Mallorca, el PP obté 10 consellers i Maria Salom serà la propera presidenta. El PSIB-PSOE obté 10 consellers i la coalició PSM-IV-ExM n'aconsegueix 4. El Partit Popular també s'imposa als consells de Menorca i Evissa i Formentera, el consell més petit, n'és l'excepció: guanyen les esquerres amb Gent per Formentera.

Cargando
No hay anuncios

Als principals municipis de les Illes Balears també guanyen els populars. El PP guanya per majoria absoluta a l'ajuntament de Palma, amb 17 regidors, i Mateo Isern, un nouvingut a la politica, serà el proper alcalde de la capital balear. A Ciutadella de Menorca, el PP també frega la majoria absoluta i guanya a Manacor, Inca, Maó o Eivissa, entre d'altres.