Política27/10/2015

El PP s'aferra a la reforma del TC per aturar la declaració rupturista

Mariona Ferrer I Fornells

MadridEl PP esgrimeix que la reforma del Tribunal Constitucional (TC) els permet tenir "eines precises" per aturar la declaració de ruptura de Junts pel Sí i la CUP. Per això ja avança que, tan bon punt s'aprovi, el govern de Mariano Rajoy en demanarà la suspensió immediata a l'alt tribunal. Què passarà després, si el Parlament no acata les ordres del TC? "Als desafiaments hi cal fer front amb proporcionalitat", ha assegurat el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando. Per als populars, estem tot just davant d'una "declaració en paper". "Quan es prenguin decisions, tingui la seguretat que s'actuarà conforme a l'estat de dret", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hernando considera que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució és la "bala de plata" final i que per ara s'ha de deixar actuar el Tribunal Constitucional. "Hem donat mecanismes en cas de rebel·lió", ha conclòs.

Cargando
No hay anuncios

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha convocat una declaració d'urgència a les dues del migdia des de la Moncloa sobre el tema.