Política26/06/2017

El PP de Terrassa obligarà Ballart a posicionar-se sobre la cessió d'espais municipals per a l'1-O

Els populars, que portaran la resolució al ple de dijous, recorden que la direcció del PSC rebutja la celebració del referèndum

Acn

BarcelonaEl PP de Terrassa ha presentat una proposta de resolució que es votarà dijous en què demana al consistori que rebutgi la cessió de "mitjans materials i personal municipal", així com la sortida de l'Ajuntament de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La composició del ple, de majoria sobiranista, fa pensar que la moció no prosperarà, però tot i això el debat obligarà l'alcalde, Jordi Ballart (PSC), a posicionar-se obertament sobre la cessió d'espais municipals. Ballart ja ha manifestat en diverses ocasions que no posarà obstacles perquè la gent pugui votar, però no ha especificat si està disposat a col·laborar-hi.

Cargando
No hay anuncios

"No soc ningú per prohibir el dret a vot", va piular dies enrere Jordi Ballart, que s'ha erigit com un dels batlles socialistes més benvolents amb la convocatòria del referèndum de l'1 d'octubre: "A Terrassa no serà l'alcalde qui impedeixi el vot dels terrassencs", va afirmar en un altre comentari a les xarxes socials.

La proposta que el PP porta a votació recorda al batlle que també el PSC rebutja la celebració del referèndum i demana que l'Ajuntament es comprometi a complir la legalitat espanyola. El text aprovat per la cúpula socialista i que s'ha fet arribar a tots els grups municipals aconsella que si el Govern demana la col·laboració dels ajuntaments per tirar endavant la votació s'exigeixi la petició "de manera oficial i per escrit" i es demani un "informe escrit i signat" pel secretari municipal. El text del PP proposa que Ballart signi tota la documentació que sigui necessària per donar compliment a aquests acords.