Política04/03/2015

El Parlament aprova aquest dimecres els pressupostos després de la reformulació de les estructures d'estat

CiU i ERC donaran llum verda a uns comptes que el PP va endarrerir amb la seva decisió de dur partides concretes al Consell de Garanties Estatutàries (CGE)

Oriol March

BarcelonaEl Parlament donarà llum verda aquest dimecres als pressupostos de la Generalitat per al 2015. A partir de les 12 del migdia començarà el debat sobre els comptes i, a primera hora de la tarda, s'abordarà la llei d'acompanyament. Els pressupostos rebran el suport de la majoria parlamentària que formen CiU i ERC, que ahir dilluns va presentar un acord per la reformulació de les estructures d'estat incloses en els comptes i que van ser recorregudes pel PP al Consell de Garanties Estatutàries (CGE), que les va tombar. Si el partit d'Alícia Sánchez-Camacho no hagués elevat els números al CGE, els comptes s'haurien aprovat a principis de febrer.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

CiU i ERC van presentar ahir les esmenes reformulades per tal que s'adaptin al dictamen de l'òrgan consultiu per deixar clar que no busquen trepitjar competències de l'Estat, sinó preparar-se davant un hipotètic escenari de sobirania política. Així, tot el que havien de ser projectes de llei que comportaven d'una manera o altra l'assumpció de competències que no li són pròpies a la Generalitat ni li han estat transferides, ara seran plans directors davant l'"eventualitat" que aquestes competències passessin a ser de la Generalitat. En declaracions als periodistes al Parlament, el president del grup de CiU, Jordi Turull, i el diputat i secretari general adjunt d'ERC Lluís Salvadó, han donat per fet que el PP no es donarà per vençut i recorrerà al Tribunal Constitucional. Però creuen que amb l'actual redactat, les esmenes superarien també el sedàs del Constitucional.

Cargando
No hay anuncios

La trajectòria dels pressupostos ha tingut molt a veure amb el rumb sobiranista. ERC no era partidària d'aprovar uns nous comptes i estava a favor d'una pròrroga, però després de l'acord Artur Mas-Oriol Junqueras per convocar eleccions el 27 de setembre es va avenir a pactar els pressupostos.