Política16/04/2018

Professors d'economia reconeixen el respecte a la llibertat de càtedra de la universitat de St Andrews amb Ponsatí

Desenes de mestres universitaris, també de fora de Catalunya, signen la carta

Ara

BarcelonaDesenes de professors universitaris d'economia de Catalunya, d'arreu de l'Estat i també d'àmbit internacional, han signat una carta adreçada a la universitat de St Andrews en la qual reconeixen el "respecte a la llibertat de càtedra" mostrada amb la readmissió de Clara Ponsatí a la docència. "Sens dubte, no esperàvem altra cosa perquè Ponsatí ha estat totalment compromesa, com a servidora pública, amb els principis de la democràcia i l'acció política no violenta".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El breu text, adreçat a la vicerectora, Sally Mapstone, està signat principalment pel catedràtic del departament d'Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona Salvador Barberà, el director del Centre de Recerca d'Informació Econòmica-Universitat Pompeu Fabra, Jordi Galí, l'exconseller Andreu Mas-Colell i Albert Marcet, professor de l'Institut d'Anàlisis Econòmiques. A més, la carta també ha rebut l'aval de diferents professors com la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, l'economista Xavier Sala-Martín o la directora de la Barcelona Graduate School of Economics (BGSE), Teresa Garcia-Milà. També té el vistiplau de diferents mestres d'universitats espanyoles britàniques i nord-americanes.

Cargando
No hay anuncios

Ponsatí, que inicialment es va exiliar a Brussel·les, va marxar cap a Escòcia després que el jutge Pablo Llarena retirés l'euroordre i la petició d'extradició dictada per la magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela. Es va desplaçar a Edimburg per reincorporar-se a la Universitat de St Andrews, on ja impartia classes abans de ser consellera d'Ensenyament del govern de Carles Puigdemont els últims mesos.

Carta sobre Ponsatí