Política 13/05/2015

El repartiment rocambolesc dels espais de propaganda a Santa Susanna

La Junta Electoral anul·la el repartiment d'espais per penjar cartells electorals al municipi que obligava els partits a retallar cartells després de l'enfrontament de l'alcalde i candidat a la reelecció amb CiU, el seu antic partit

M.colomer
1 min
Les cartelleres de Santa Susanna anul·lades per la Junta Electoral / ARA

BarcelonaA Santa Susanna les eleccions municipals del 24 de maig apunten tempesta. L'enfrontament de l'actual alcalde de CiU i candidat a la reelecció per la plataforma independent Santa Susanna Ara i Sempre, l'etern Joan Campolier, i el seu antic company de partit, ara cap de llista de CiU, Jordi Cusachs, ha acabat impactant en el repartiment dels espais de propaganda electoral. En una decisió salomònica, el secretari municipal davant la manca d'acord polític va imposar un repartiment de les cartelleres municipals proporcional a la representació actual dels partits als consistoris que ha acabat amb cartells retallats per la brigada municipal. La Junta Electoral va anul·lar ahir el repartiment.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cas és que el 2011 a Santa Susanna, Campolier -alcalde des de 1976, a excepció del període entre 2007 i 2011, que va estar inhabilitat per prevaricació- va obtenir, amb CiU, 8 dels 11 regidors. A l'hora de fer el repartiment, CiU reivindicava que li tocaven el 90% dels espais públics -estaven disposats a cedir espai als altres partits, però reservant-se els més cèntrics-, en aplicació d'un repartiment proporcional. Davant la impossibilitat que Campolier i el seu antic partit es posessin d'acord tampoc en això, el secretari municipal va ordenar una distribució proporcional, que ha deixat tots els partits excepte CiU reduïts a la mínima expressió, a cop de tisores.

Dilluns passat, en compliment d'una ordre del secretari municipal, la brigada municipal va recórrer cadascuna de les cartelleres per retallar els cartells que sobrepassaven l'espai assignat. Davant les denúncies presentades per una situació rocambolesca, la Junta Electoral ha anul·lat el repartiment del secretari municipal -delegat local de l'autoritat electoral- i té previst de fer una nova assignació en les pròximes hores.

stats