Política25/05/2015

El PSC s'ofereix a parlar "sense prejudicis i sense límits" amb Colau

El líder dels socialistes, Miquel Iceta, reconeix que Barcelona en Comú ha estat capaç de capitalitzar la garantia de canvi a l'Ajuntament de Barcelona

Sara González

BarcelonaMà estesa. Així ha respost el PSC a l'oferiment de la líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, de parlar amb els socialistes per explorar una fórmula per garantir l'establitat d'un govern d'esquerres. "Hi parlarem sense prejudicis i sense límits", ha anunciat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un dia després del seu daltabaix electoral a Barcelona, on amb quatre regidors han quedat reduïts a cinquena força, els socialistes han deixat clar que estan "a favor del canvi a l'Ajuntament de Barcelona" i que, per tant, estan disposats a parlar amb Colau, que encara no s'ha posat en contacte amb el candidat del PSC, Jaume Collboni, però que Iceta ha dit que ho faran en els pròxims dies.

Cargando
No hay anuncios

Tot i això, Iceta no ha volgut mullar-se sobre si la millor fórmula per garantir l'estabilitat de govern a Barcelona és un quadripartit. Ha dit que és a Colau a qui correspon "prendre la iniciativa" i que, per tant, el PSC no vol "prefigurar res".

Iceta ha tornar a reconèixer que els resultats a Barcelona han anat "malament", però ha expressat tot el seu suport a Collboni per continuar al capdavant del grup municipal. El cap de llista es reunirà dijous amb la seva federació per valorar el resultat a les municipals. Tot i la davallada a Barcelona, que Iceta ha atribuït al fet que Ada Colau ha aconseguit capitalitzar la garantia del canvi davant de Xavier Trias, el PSC considera que els resultats a les municipals marquen "la represa del projecte socialista" a Catalunya perquè són a hores d'ara la segona força més votada, després de CiU. A escala territorial, Iceta s'ha mostrat també disposat a arribar a acords a alcaldies amb altres partits.

Cargando
No hay anuncios

En mans de Convergència, ha dit, hi ha fer una valoració en clau sobiranista dels resultats i la conveniència o no de convocar les eleccions del 27-S. "Ensopegar dos cops amb el mateix error és humà, però no és aconsellable", ha advertit.